10 sorozat, amiért rajongani fogunk 2021-ben

Tíz olyan szériát szedtem össze Neked, amelyre nagyobb összeget mernék tenni, hogy 2021-ben nagyon népszerűek lesznek. Nézzük, hogy milyen szériák kerültek be ebbe a válogatásba!

10sorozat2021cove.png

The Watch (BBC America)

Az év meglepetései között szerepel számomra a The Watch, amely egyrészt feldobott azzal, hogy létezik, másrészt azzal, hogy már nézhető lenne. Harmadrész is van, ez pedig az a tény, hogy a fantasy ilyen jól működhet rendőrségi közegben. Első kacsintásra kicsit olyan a The Watch, mintha a Happy! szofisztikáltabb mocsokságait belecsempésztük volna az Amazon tavaly földbe állt nagy költségvetésű, Orlando Bloommal és Cara Delevingne-vel fémjelzett steampunk-fantasy izéjébe. Mindenesetre a The Watch egy különleges darab, január 3-tól már nézhető is.

Clarice (CBS)

A 2020-as Ratched nagy dobása után látszik valami megmozdulás a nem kiemelt szereplők eredettörténeteink sorozatosításában. Ebbe a "zsánerbe" még bátran belefér a Batman világából átmentett komornyik, Alfred Pennyworth c. sorozata (már kint a második szezon), de kicsit kilóg ebből a hiányos sorból a Clarice. A Bárányok hallgatnak klasszikus film adaptációja ebben az évben lesz 20 éves és most úgy rebootolják a sztorit, hogy Jodie Foster akkori inkább fő, -mint mellékszereplő karaktere Clarice Starling ügynök kap egy komoly hátteret. Ez pedig  inkább utózmány, mint előzmény. A Rebece Breeds által játszott Clarice Starling ügynök ugyanis egy évvel a film eseményei után tér vissza, hogy Washingtonban szexuális ragadozók és gyilkosok után nyomozzon. Tegye. :)

Gossip Girl (HBO Max)

Ha végignézed a listát biztos észrevetted, hogy nem sok könnyed darabot választottam be az igazán nagy sikervárományos sorozatok közé, de a Gossip Girl reboot-ról akkor is írtam volna, ha megszólnak érte egy elit suliban. A tíz évvel az eredeti sorozat után játszódó 2021-es széria azért is ígérkezik izgalmasnak, mert az alkotók szándéka szerint ugyanabban az "univerzumban" létezik, mint az eredeti Gossip Girl. Ez egy nagy, nyitott ajtó olyan ikonikus cameo-k lehetősége előtt, mint mondjuk Blake Lively feltűnése (fingers crossed). Külön öröm, hogy mivel mindez az HBO Max-on jön valószínűleg nem finomkodnak majd a szabadosság, a nyelvezet és úgy semmi esetében, nem úgy mint az eredeti sorozatnál.

Cowboy Bebop (Netflix)

Ha valaha is vártad már a Minimax adás végét, akkor vártad már a Cowboy Bebop animét. A tavaly, az Alice in Borderlands sikerével elindult új trend ebben az évben elég kellemes darabokat tárazott be az előszereplős anime rebootok esetében. A Cowboy Bebop sztorija pont annyira cheesy, amennyire kell: Spike Spiegel fejvadász és az elektro-csapatával utazza oda és vissza az univerzumot, hogy valami most még elképzelhetetlen space western kalandokba keveredjen. Eléggé várós!

A főszerepet John Cho kapta. (Forrás: IndieWire)

Jupiter's Legacy (Netflix)

A Netflix nagyon bevásárolt, de ez nála annyira nem újdonság, mintha a debrecei Mihály-napi Vásárba mennénk ki közösen "csak nézelődni". Van itt minden...:)
Mark Millar and Frank Quitely képregénye alapján készül a sorozat - meglepődtél? - amelyben a világot már régóta patronáló és védő szuperhősök gyerekei kerülnek az előtérbe, ki így, ki úgy. A széria egyébként az első eleme a Netflixen épülő, hihetetlen mennyiségű képregényes alapanyagot feldolgozó Millarworldnek.

KÖVESD EZT A SOROZATOT IS!

Ha tetszik, amit és ahogy írok/alkotok, akkor engedd meg, hogy ajánljam a podcast szériámat, amelybe a jövőben tervezek belecsempészni néhány sorozatos szálat is. :)
Köszönöm a belehallgatást!

Y: The Last Man (Hulu)

Posztapokaliptikus sorozatból tele volt a mobilrack egy időben, de aztán el-eltünedeztek. Most ismét a bödön mélyére nyúltak és elővarázsoltak egy viszonylag szokatlanabb koncepciót. Az Y: The Last Man esetében nem árulhatnak zsákbamacskát: A Földön kihal minden Y-kromoszóval rendelkező élőlény (férfiak), de egy ciszgender férfi mégis életben marad és járja a világot a majmával(!!!). A Hulu miatt esélyes, hogy a még 2021-ben Magyarországra is megérkező Disney+ Stars szolgáltatásán is nézhetjük, de ez ügyben nem mernék Tippmixelni.  

Resident Evil (Netflix)

Az előzőekben már megemlékeztünk együtt arról, hogy egyfajta trend az élőszereplős anime reboot, de ha az divat, akkor a számítógépes játékok sorozatosítása egyenesen alaptörvénybe iktatandó. Már felsorolni sem tudom mennyi ilyen berendelés érkezett, de a zombis sorozatok még pislákoló parazsa és a Resident Evil filmek egykori sikere, - valamint természetesen a játékok elsöprő újraéledése -  miatt egy vaskosabb zsetontornyot tolok erre a tételre. Az pedig, hogy Netflix már félsiker is lehet. Ja, és nem mellékesen animált sorozat is érkezik a Resident Evilből még ebben az évben. Utóbbiról egy mini teaser is van már:

Foundation (Apple TV+)

Igaz a Foundationra kisebb esély van még ebben az évben, de látva az Apple TV+ felhozatalát nem csodálkoznék, ha megsürgetnének minden szériát, köztük ezt is. (Remélem a Ted Lasso gárdájának is odaszólnak).
A Foundation az, aminek a neve alapján mernél következtetni: Asimov világhíres regényfolyamát, az Alapítványt viszik kisképernyőre (már ha kicsiben nézed). Egyenlőre ennyit és néhány szereplőt lehet ismerni/tudni: Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell.

(Forrás: Playstation.Community)

Shadow and Bone (Netflix)

Már a könyvet is egy ideje feltűztem az olvasmánylistámra, de a sorozatot is nagyon várom. Úgy sejtem a Netflix miatt pénzben nem lesz hiány, ha meg kell valósítani a történetet:
Alina Starkovot, egy fiatal katonát követhetünk a történetben, aki az országára rátörő erők ellen küzd. Na most ebben a sorozatban van sötétség, egy nagy füstfal(?) és varázslat is. Nem egy szokványos darab. 

Dexter (Showtime)

Életem három meghatározó sorozatában ott van a Dexter széria és habár mióta kockásingbe öltöztették a finálét várom a folytatást, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ennek most és ilyenkor jött el az ideje. Tavaly év végéhez közeledve robbant a hír, hogy egy kilencedik évadra visszatér Dexter és fontos szerepet kap benne a fia is. Fontos információ, hogy nem reboot, hanem folytatás lesz egy kis időbeli ugrással. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi sikerül belőle, de az biztos, hogy sokat fogunk erről beszélni mindenféle felületeken...remélem élőben is.

(Forrás: TVLine)

+ Minden Marvel sorozat a Disney+-on

Mit szépítsük? A 2021 a Marvelről fog szólni sorozatos szinten.
Mi várható?

  • Legendák: Wanda és Vízió - 2021.01.08
  • Wandavízió - 2021.01.15 - 2021.03.05
  • Legendák: Sólyom és Tél katona - 2021.03.12
  • Sólyom és Tél katona - 2021.03.19 - 2021.04.23
  • Legendák: Loki - 2021.05.14
  • Loki - 2021.05.21 - 2021.06.25
  • Mi lett volna, ha..? - 2021.07.16 - 2021.09.17
  • Ms.Marvel - 2021.09.24 - 2021.10.29
  • Legendák: Sólyomszem - 2021.11.12
  • Sólyomszem - 2021.11.19 - 2022.01.07
(Az információkat köszönjük a Marvel Mánia Facebook-csoportnak.)
A Legendák tulajdonképpen egy sorozat, amelyben az adott karakter kap egy rövidebb összefoglalót, hátteret, mielőtt a képernyőre küldik a fő művet. Látszik, hogy ha csak a Marvel termését nézzük, akkor nagyon combos lesz 2021 (és ebben még nincsenek benne az egész estés filmek) és akkor még nem írtam egy karaktert sem a Star Wars univerzumról. 
Huh!

Ti melyikre mernétek tenni?
Mit ajánlanátok még, ami nincs benne a listában?
Írd meg itt kommentben, vagy gyere az S01E01 - Sorozatot nézek csoportba.
Találkozunk legközelebb is!
Ákos
elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr6216372960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása