TOP 5 magyar nyelvű zenei podcast

Nekem az új generációs sorozatokat jelentik a podcastek. Ennek a műfajnak szeretnék áldozni most egy hazai, zenével foglalkozó podcast lista összeállításával. Találj magadnak Te is egy új kedvencet!

hazaizeneicover.jpg

Forrás: Free music! - blog.hu

Szeretem a podcasteket. Olyan közegben/tevékenység közepette tudok nagyon értékes - és a sorozatokhoz képest más típusú - tartalmat fogyasztani, amit máskor nem. A hazai paletta is nagyon széles, de bizonyos kategóriákban ritkásabb a felhozatal. Ilyen a zenei podcastek köre is.
Ebből gyűjtöttem most egy kis csokornyit neked!

Ric$Cast

Szénégető Richárd műsora nekem "a" zenei podcast. Olyan elszántsággal és munkabírással tolja a minőséget a műsorba, hogy az magával ragadóvá teszi még azok számára is, akik nem a terpesztős rockot, vagy a húrszaggatást szeretik. Mély beszélgetések, 100% alázat és sorra a hazai rock világ legnagyobb alakjai a "kicsitől" a nagyokig. 
ITT tudod hallgatni Spotify-on, ITT pedig nézni Youtube-on.

Felütés

A Felütéses srácokra pont a Ric$Cast révén találtam rá. A Jacsó Miklóssal és György Imrével hetente jelentkező zenei podcast először csak Youtube-on próbált csodás sikereket bezsebelni - minőségi műsor minden sansza meg van/volt rá - aztán most már végre Spotify-on is megjelentek. Az epizódokban mindig egy-egy nagyhatású, kultikus könnyűzenei lemez kerül a reflektorfénybe, de ha olyanjuk van simán bevonnak egy egyórás beszélgetésbe egyetlen Kid Rock dalról. 
ITT tudod hallgatni Spotify-on, ITT pedig nézni Youtube-on.

Magnó

A listába nem szerettem volna "beletolni", külön viszont megmutatnám.
Ez az én műsorom.
Megkérhetlek arra, hogy kövesd be az öröm-műsoromat, mert sok energiát igyekszem beletenni és örülnék, ha ez Téged is örömmel töltene el. Rövid epizódok, vidám részletek egy-egy dalról.
ITT tudod hallgatni Spotify-on.

coversajat.png

Album Zabáló Podcast

Bánkuti Dani Youtube-os zeneipari tevékenysége egy ideje már jóval szerteágazóbb, mint azt fel lehetne fogni könnyen. Tolja. Domokos Balázzsal például egy havi megjelenésű podcastet hoztak össze, amelyben az előző hónap album(!!!) megjelenéseiből falatozgatnak, vagy olykor habzsolnak. Objektív szakmai beszélgetés rengeteg korrekt szubjektív véleménnyel. 
ITT tudod hallgatni Spotify-on.

30-semmi

A 30-semmi nem tisztán zenei műsor - kultúrális podcastként definiálják magukat -, de ahogy a nevükből is következtetni lehet a hazai underground-, és már nem is annyira underground hip-hop, valamint a Spotify és/vagy a TikTok zenére tett hatása is terítékre kerül náluk. Bőven fejlődőképes műsor, úgyhogy érdemes bekövetni őket. Nagy jövőt jósolok nekik, ha kitartanak.
ITT tudod hallgatni Spotify-on.

Elmélkedések a Carson Comaval

Sajnos nem olyan mennyiségben és rendszerességgel jön, mint ahogy igény lenne rá, de a Carson Coma zenekar idehaza egy érdekes likat tölt be ezzel a műsorral. Banda podcast nem nagyon van még egy, ilyen jó hangulatú, a zenéről is olykor-olykor értekező adás pedig még kevesebb. Többet férfiak!
ITT tudod hallgatni Spotify-on.

Ajánlom még:
After Sajó Dáviddal, KERTetlen tartalom, Kultúrfitnesz, Trapház, Wanted, WMN Popfilter!

ÉRDEKELNEK MÉG A HAZAI MŰSOROK?
Lépj be ebbe a most alakuló csoportba és ajánljunk egymásnak jó műsorokat, tudjunk meg minél többet az alkotókról!

Kattints ide a belépésért!

elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr4616412740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása