Tévésorozatok és a bestseller könyv, ami mögöttük áll

9 bestseller könyvek, amelyet sorozatként is felfedezhetsz.

bestsellercover.jpg

Forrás: rawkkim on Unsplash

Elolvasni egy könyvet, vagy végignézni egy sorozatot közel sem ugyanaz, de mégis hasonló érzés.
A történet ereje, a befejezés letaglózó mivolta, vagy a folytatás szomjazása mind-mind megjelenik, talán ezért is sóvárgunk utánuk. 
Van azonban eset, amikor a kettőtegyszerre is vágyhatjuk.

Jöjjön a listánk!

House of Cards

Azt már sokan tudhatjuk, hogy az itthon Kártyavárként ismert Netflixes sorozat eredetileg egy ugyanúgy House of Cards néven futó BBC-s széria feldolgozása, de azt a tényt talán kevesebben írták fel maguknak, hogy az igazi alapokat egy könyvtrilógia adta.
Az 1989-ben Michale Dobbs által írt széria a brit parlament elég mély rejtelmeibe enged betekintést...és még akkor Brexit sem volt.

Forrás:Variety

13 Reasons Why

A sorozat, amely a gyomorszájad környékén ragad meg és onnan játszik veled, mintha csak egy kontrollert nyomagatna eredetileg könyv formában ríkatott és merengtetett el...nemcsak tini olvasókat. Jay Asher hasonló című regényét egy kicsit feljavították a sorozathoz, így másabb élményt adhat és nyújthat a könyv elolvasása.

Forrás: Corn & Soda

Orange Is the New Black

Az éven véget érő szériáról nagyon kevesen tudják, hogy egy memoár továbbgondolásaként jött ki a Netflixre. Az eredeti történet Piper Kwerman tollából született és Orange is the New Black: My Year in a Women’s Prison címen kereshető az nagy interneteken.

entity-orange-is-the-new-black-cast-2-1280x720.jpg

Forrás: Entity Mag

AJÁNLJUK!

Most az S01E01 Blogot olvasod, de létezik már S01E01 Podcast és egy külön, exkluzív csoport is, ahol közel 900 ember beszélget sorozatokról.
Nem a tömör kritizálás a cél nálunk, hanem amolyan szerettetljes "ajánlgatósdi" a felelősségteljes sorozatnézés jegyében. Gyere nézz be hozzánk és mutasd meg a te különleges kedvencedet!

Jövő héten például speciális, Trónok Harca héttel várunk...

csopcover.jpg

KATTINTS IDE A BELÉPÉSHEZ!

Big Little Lies

A hamarosan második évadával jelentkező HBO sorozat annyira magával ragadóan egyedi, hogy azt csak önmagában egy sorozat nehezen tudná felépíteni. Liane Moriarty azonos című könyve nagy sikert ért el, ez alapján már könnyen mondtak igent a sorozatra olyan A-listás ismert emberek, mint Reese Witherspoon, vagy Nicole Kidman. Érdemes megvizslatni, mert csodás élmény.

Forrás:HBO.com

Szex és New York

Ahhoz képest, hogy akár kézenfekvőnek is gondolhatnánk, hogy Carrie Bradshaw újságíróként(?) akár egy könyvből is mesélhetné kalandos életét mégsem tesszük.
Pedig.
Candace Bushnell 1997-ben gyűjtötte össze esszéit egy könyvbe és ebből született a nagy sikerű sorozat, majd inpsirációként hatott a két későbbi mozifilmre, míg végül a hetekben jött a hír, hogy hamarosan érkezik a reboot/sequel széria is.

Forrás: toofab.com

Sharp Objects

Gillian Flynn nevét ott tanultuk meg, amikor a 2012-ben íródott Gone Girl-ből Ben Affleckkel és Rosamund Pike-kal készült egy film. Aztán dobtunk egy vaskos "aha"-t, amikor az HBO kínálatában feltűnt a Sharp Objects miniszéria, amely Flynn művét dologzza fel.

Forrás: HBO.com

SZAVAZZ!

Segíts eldönteni egy kérdést:

Pretty Little Liars

A 2010 és 2016 között futott, most már kultsorozatnak számító Pretty Little Liars eredetileg Sara Shephard sztorijából nőtte ki magát, ahol egy ismeretlen elkezdi fenyegetni a tiniségből éppen kinövő lányok rég eltemetett titkát.
Húú.
Ha elsőre nem is, de másodikra nagyon érdemessé vállik a sorozat, és ha lehet hinni a kritikusoknak a könyv is.

Forrás: The Verge

Outlander

Én nem hiszem, hogy van olyan hölgy, vagy könyvesboltbe járó ember, akinek az Outlandert, mint könyvet, vagy sokkal inkább könyvsagát be kellene mutatni. Diana Galbadon könyvszériája 1991-ben indult, míg a sorozat a Starz csatornán 2014-ben. 
Sikere? Van.
Miért? Mert van benne romantika, dráma, misztikum, de még sci-fi is, miközben bőven szaladgálnak benne szép emberek kosztümökben.

Forrás: Variety

Jack Ryan

Mondhatni akár a tavalyi év buktájának is a Jack Rayan sorozatot, de ez csak akkor lenne így, ha nem egy tisztességes iparos munkáról beszélnénk. Pedig a háttere nagyon jó volt, már egészen 1984-ig visszavezetve. Ekkor írta meg Tom Clancy a Vadászat a Vörös Októberre c. regényét, megteremtve az ún. Ryan-univerzumot, amely több könyvet és filmet is kitermelt magának. 
Az Amazon Prime pedig szintén magának egy sorozatot John Krasinski-vel.

Forrás: Collider

FEJLŐDJ!

Ha érdekel a blogolás, vagy kíváncsi vagy, hogy milyen technikákkal építem az S01E01 csatornáit és szeretetteljes közösségét, akkor nézz be a külön bloggereknek vezetett csoportomba.

bloggermuhelycover.jpg

IDE KATTINTVA TUDSZ BELÉPNI!

A mai listánk közel sem teljes.
Ha kiegészítenéd valamelyik kedvenceddel, akkor tedd meg bátran a csoportunkban!
Minden ötletet szívesen fogadunk!

csatlakozz_1.jpg

A bejegyzés forrása: rd.com

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr7214238029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása