A sorozatok 5 legkeményebb badass női karaktere

Nőnapi listánk csupa kedvencet tartogat.

badassnoicover.jpg

Forrás: Pinterest

Tavaly márciusban írtunk egy bejegyzést a badass karakterekről, akkor a férfiak listáját alkottuk meg, de közben már nagyon érett egy kifejezetten női lista.
És mikor máskor születne ez meg, mint a Nemzetközi Nőnapon?

A lista természetesen a saját eddigi sorozatélményeinkre alapoz, és erősen jelen van benne a rajongási faktor, de szívesen fogadja - és fogadjuk -  a kiegészítésed az S01E01 csoportban. 
Nézzük!

1. Michone 

Michone az a fajta jelenség, akit nem a közvetlen, a képernyőn - de még csak nem is a The Walking Deadben a szemed előtt - zajló események formáltak badass-szé, hanem egy határozott katanasuhintással, a semmiből vágta be magát a sorozatba, rád rúgva az ajtót:

Hello, nem tudod ki vagyok, de kardom van és egy csuklyában két megláncolt zombit vezetek. 

Hatásos?
Hogy a viharba ne lenne az...

Forrás: AskMen

2. Lagertha Lothbrok

Habár sokat tüsténtkedett a Vikingek első évadában a rotyogó skandináv bogrács körül, de már akkor keményebb volt, mint Ragnar bicepsze egy késő őszi, kora reggeli portyán. Aztán szépen lassan eluralta a képernyőt, olyannyira, hogy most tulajdonképpen főszereplővé nőtte ki magát, miközben harci díszben, karddal a kezében issza a szász katonák vérét.
Lagertha for Queen!

lagertha-shieldmaiden-vikings-3-1024x712.jpg

Forrás: The Scribe's Desk

ÉRDEKESSÉG
A lista összeállításában segítségül hívtuk a Ranker, közönségszavazós oldalát is, ahol találunk egy tematikában idevágó lajstromot.
Itt a következő képpen alakul az első öt helyezett:

  1. Carol - The Walking Dead
  2. Lagertha Lothbrok
  3. A tarth-i Brienne - Trónok Harca
  4. Jessica Huang - Fresh Off the Boat
  5. Arya Stark - Trónok Harca

Forrás: Popsugar

Ha végig futod a felsorolást, akkor szembeötlő, hogy a legtöbb kemény női karaktert foglalkoztató sorozat címet a Trónok Harca kaphatja meg. Innen nézve az öt badass westerosi:

  1. Brienne
  2. Arya Stark
  3. Daenerys Targaryan
  4. Cersei Baratheon
  5. Asha Greyjoy

És most vissza a listánkhoz:

3. Sydney Bristow 

Lehet már el is felejtetted az Aliast, de "kettősügynökvagyok" Sydney egy ilyen listán becsekkol és helyet kér. Okkal és joggal teszi, mert a 2000-es években ritkán láthattál még mindenen átgázoló, de mégis tüneményes teremtést, ráadásul egy oylan sztoriban, amely a Lost méltó előszele volt. 

Forrás: From the Grapevine

4. Eleven

Hogyne lehetne valaki személyigazolvány nélkül is badass. A Stranger Things üdvöskéje idefér az ötös listánkra, mert úgy ural le mindenkit a sorozatban és a való életben egyaránt, hogy az dupla win!

Forrás: SuperBroMovies

GYERE, SEGÍTS!
Az már a lista írásánál is látszott, hogy simán 20, 30 taggal is állhatna itt ez a felsorolás, de szerettük volna ötre leszűkíteni.
Pedig szerintünk belőlük még simán egy másik listát is össze lehetett volna állítani:

  1. Buffy - Buffy, a Vámpírok réme
  2. Xena - Xena a Harcos Hercegnő
  3. Irene Adler - Sherlock
  4. Clarke Walters - The 100
  5. Elizabeth Jennings -  The Americans

Osszd meg velünk a te ötös fogatodat! Keresd meg az ehhez a bejegyzéshez tartozó posztot az S01E01 - Sorozatot nézek csoportban.
Szívesen várjuk a véleményed!

ITT TUDSZ BELÉPNI!

5. Jessica Jones

A Marvel univerzumból is lehetne bőségesen válogatni kemény hölgyekből, de amíg a Fekete Özvegyet a mozivásznon elvonszolják egy szexiskedő irányba, addig Jessica Jones marad olyan fékezhetetlen, hogy te is elrepülsz vele, mint bármely a semmibe eldobott ellensége.

Forrás: Bustle

Köszönjük, hogy átfutottad a listát!
Gyere beszélgessünk sorozatokról az S01E01 lassan univerzummá - haha! - bővülő zárt, lelkes közösségében:

És hamarosan...

elolvastad.jpg
A válogatásnál segítségünkre volt az Elle,a Ranker és a channel24 cikke.

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr5214676414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása