Klasszikus sorozatok, amelyek idén jubilálnak

30, 20, 15, 10 és 5 éve indultak. Jó felidézni őket.

jubilalcover.jpg

Forrás: Annie Spratt on Unsplash

A Nagy Szülinapi Hetünkben még annyit megengedünk magunknak az ünneplésben, hogy összegyűjtsük azokat a2019-ben valamikor születésnapjukat ünneplő szériákat, amelyek nagyon meghatározóak voltak számunkra.

Természetesen erősen szubjektív a lista, így kifejezetten örülök/örülnénk, ha hozzátennéd a sajátodat is, vagy itt kommentben, vagy a feltöltő erejű online közösségünkben. 

AJÁNLAT
Lépj be - ha még nem tetted - az S01E01 - Sorozatot nézek Facebook csoportba és beszélgess sorozatokról, vagy csak lesd mi történik a szériák világában. 
Nem önjelölt kritikusok vagyunk - arra vannak nagyszerű szakemberek - sokkal inkább lelkes, hétköznapi emberek, akiknek a sorozatnézés nagymértékben, vagy éppen kis mennyiségben életmód is.

KATT IDE A BELÉPÉSHEZ!

csopcover.jpg

És most az ünnepeltek:

30 éves lesz...

A kép forrás: SorozatBarát

Mindamellett, hogy 1989-ben indult a Simpson család, a Baywatch és a Seinfeld is most mégis az itthon Időutazó néven futó sorozatot választottuk. Alkotója Donald P. Bellisario volt, a főszerepeket Scott Bakula és Dean Stockwell játszotta. A sorozat összesen 2 Golden Globe-díjat, 5 Golden Globe-díj jelölést, és 11 Emmy-díj jelölést kapott, ha beleszámítjuk a szereplők jelöléseit is. Van benne időutazás, más testében rekedés és at öbbi, ami a kilencvenes évek hangulatához kell.
5 évadot élt meg. :)

20 éves lesz...

A kép forrása: NBC.com

1999 két olyan darabot is fel tud sorakoztatni, amely még ma is léleksimogató mértékben tud népszerű lenni. A Law & Order: Special Victims Unit, azaz a Különleges Ügyosztály és a Family Guy szintén 1999-ben indult, miközben ehhez az évhez tartozik a Maffiózók és a Freaks and Geeks is. Most Az elnök emberei-t választottam, mert imádom, hogy annyira elmés párbeszédek vannak benne, hogy miközben már ezt írom is vágyom arra, hogy heroikus zenére sétáljanak fel-alá a Fehér Házban az utolsó ötperces Martin Sheen jelenlétben.

15 éves lesz...

dr-house-wallpaper-14.jpg

A kép forrása: Understanding and Embracing Diversity

Nem írhatom mindenhová a Lost-ot. Pedig az a darab is 2004-es. Csakúgy, mint a Deadwood - amiből készül végre a mozifilm is -, a Shameless és a Született feleségek is. A Törtetőkről és az L.-ről már nem is beszélek, amit éppen rebootolnak, csakúgy, mint a szintén 2004-es Veronica Marst.
Hagyjuk is, mert bepörgök! 
A Doktor House azért különösen érdekes számomra, mert amint végeztünk a feleségemmel a The Americans teljes végignézésével a különc doki esetei jönnek a lupus-szal...vagyis, hát ugye pont nem. :)

10 éves lesz...

A kép forrása: The Classic History Blog

Atyaég!
Archer, Glee, A férjem védelmében, Városfejlesztési osztály, Harper sziget.
Wow!
Mondjuk az utolsó miatt kevésbé wow, de van némi kötődésem van hozzá. Viszont azért a Lie to me került ide, mert hangulatilag ez a három évad is olyan hatással lehet bárkire, hogy könnyen beragadhatott az évek alatt.
Most, hogy eszembe jutott először megdörgöltem az orrom, majd előrébb vettem a listámon a befejezendők között :)

5 éves lesz...

A kép forrása: The Whit Online

Itt azért nincs akkora hűha! faktor a nagy időbéli távolság miatt, de jó visszagondolni, hogy a Gotham, a Flash, a The 100 és a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? is 5 éve fut már. Ellenben a True Detectives amúgy csak kocog. Nevében éppen ismét él az HBO-n és az HBO Go-n, azonban a legmarkánsabb 'The best of 2014 and True Detectives EVER' billog csak az első évadon lehet. Egyébként a most futó harmadik etupot is egész sokan dícsérik.

Neked mi lenne a legjobb jubilálód az adott évből?
Elég kíváncsiak vagyunk arra, hogy Te, vagy más hogyan rakná össze, mit kellene ünnepelni!

Gyere beszélgessünk róla a csoportban!

elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr3914610466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása