A sorozatok 5 legkeményebb badass férfi karaktere

Igazán tökös férfiak gyülekezete.

badassferfiak.jpg

A márciusom a Punisher megtekintésével tellik, ráadásul egy erős nosztalgia faktor is kúszott mostanában a mindennapok közé. Mindjárt elmesélem micsoda, de előtte a "szabályok":

  1. Most csak férfiakat néztünk, de szeretnénk egy női listát is.
  2. A badass ebben az esetben tényleg az. Nem moralizál, talán összeomlást sem tudunk felmutatni tőle.
  3. Mindezt legkevésbé éles helyzetben. Máskor picsoghat egy kicsit.

Nézzük a listát, amelyet az S01E01 csoportban is megtalálsz!

1. Frank Castle

A The Punisherben eleddig úgy ismertem meg őt, mint maga a színtiszta kemény tök. Ez igaz a fejére is, de azt hiszem ez összefügg az előtörténetével. Egy olyan ember, akit annyira lenulláztak érzelmileg és lelkileg, mint Frank Castle egyszerűen nem létezhet másból csak a keserű dühének esszenciájából. 
Ennek ellenére alkalmasint annyira laza, hogy azt érzed ezzel csak merő feszültségét palástolja - nyilatkozhat erről az első két részben látott fal is. Jelenléte lakmuszpapírként itatódik át a képernyőn. 

2. Lucas Hood

Ha létezne az ablak-zsiráfban olyan szószedett, hogy badass, akkor Lucas Hood karaktere állna mellette ceruzával megrajzolva, két színnel kiszínezve. Ez a fekete és a vérvörös lenne. A Banshee örök figurája, akinek eredetileg a nevét sem tudjuk, ugyanolyan névtelenül távozik, mint, ahogy jön a sorozat elején. Ha mégis nevet kellene adni neki, akkor a Pennsylvania Kormányhivatalában keresztnévként a keserűséget, vezetéknévként a túlélést vésnék be, elé pedig a sármot, mint doktori jelzőt. Lucas Hood amolyan zsinórmérték férfiasságból. Ráadásul ő tud aztán érzékeny is lenni!

3. Jack Bauer

A 24-ben Jack Bauer semmi más nem volt csak egy gép. Nem tudom te hogy vagy vele, de én az első évadban még nem értettem azt a megdönthetetlen, erős legendát, amit köré szőttek. Valahol a negyedik évadra ez olyan obeliszk szoborrá nőtte ki magát, hogy igazából minden héten szívesen suvickoltam volna egy műszálas viledával. Epic! 
Benne aztán nem nagyon kergetőznek morális kérdések. Csinálja, amit kell felváltva a hazája és a családja érdekében. 

4. Ash Williams

A The Evil Dead franchise "félmotorfűrészkezű" hentese egy kopír sablonra lett rárakva, amire korábban odanyomták a badass jelzőt. Na, de most komolyan!
Egy olyan alak, aki démonokat hentel egy láncfűrésszel és egy lefűrészelt csövű duplalövetű vadászpuskával mi lehetne más?

5. Ray Donovan

Ha létezik feladat orientáltságban hiánytalannul fókuszált karakter, akkor Ray az! Család, barátok, egyebek semmi nem számít, ha munka van. Hollywood probléma megoldója olyan kíméletlenül tör előre, miközben látod széthullani az életét, hogy szinte azt figyelheted test közelből hogyan "készül el", - vagy elő - az előző négy karakter.

Van ötleted, aki kimaradt!
Írd meg nekünk a csoportunkban!

Katt IDE!

csatlakozz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr513717504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása