A 7 legjobb sorozat az amerikai futballról

Készülünk a hétvégi Super Bowlra. 

unspl.jpg

Forrás: Wade Austin Ellis

A vasárnap érkező Super Bowl nem csak azért fontos számunkra, mert végre van miért ébren maradni hajnal 5-ig, hogy aztán másnap élettelnül vonszoljuk be magunkat a munkába, hanem azért is, mert

1. röpke pár órára is nem csak nézzük az amerikai létformát filmben, vagy sorozatban, hanem el is játszuk azt, és mert

2. köztudott, hogy ehhez kapcsolódik az S01E01 Blog elindulása. Mármint ez az a blog, amit olvasol éppen.... :)

CSATLAKOZZ!
Az S01E01 Blog a már évek óta létező, és az indulás környékén éppen erőt kapó S01E01 - Sorozatot nézek Facebook csoport saját bejáratú blogja, ahol csak és kizárólag listákat, sorozatipari elemzéseket és a felelősségteljes sorozatfogyasztás életmódját körüljáró bejegyzéseket tömörítő felület. Nem elemez, nem kritizál!
Csakúgy, mint a kb. 740 fős csoport, akik mind igazi szeretnivaló emberek sokasága minőségi szériás tartalmakra hangolva.

Lépj be a csoportba, ha még nem tetted!
KLIKK IDE

csopcover.jpg

Ennek a listának megalkotásában elsődleges szerepe volt az S01E01- Sorozatot nézek csoport sorozatínyenceinek.
Óriási köszi nekik/Neked!

Na, de ez nem a szülinapi poszt. Az majd február 5-én jön!

Nézzük tehát, hogy mi a TOP 7+1 sorozat, amely a legjobban átadja az amerikai foci külön univerzumának élményét!

1. Blue Mountain State

A három évadot megélt 22 perces részekkel megáldott sorozat igazi agymenés az MTV istállójából. 2010-ben és 2011-ben futott és kifejezetten kedvező volt a visszhangja a nézők körében, olyannyira, hogy 2016-ban egy saját egész estés filmre is futotta belőle Blue Mountain State: The Rise of Thadland címmel.

Forrás: Netflix

IMDb: 8,4
Rotten Tometoes: 50%
Megjegyzés: Az itt és alant olvasható Rotten Tomatoes paraméterek az audience score-ok, azaz a közönség által adott visszajelzések összesítése.

2. Friday Night Lights

Kyle Chandler jónéhány sorozatban megfordult már, de kevés szerep állt neki olyan jól, mint a kedves arcú, de hangos edzőé, akit valahová vidékre vetett a sors. A sorozat 2006-ban kezdődött és öt szezont élt meg, de 2004-ben egy film is készült ugyanezzel a névvel Billy Bob Thorton főszereplésével. 

Az FNL egy rakat díjat bezsebelt köztük az Emmy-t és a Peabody-t is.

IMDb: 8,7
Rotten Tomatoes: 92%

3. Hard Knocks

Az NFL és az HBO összefogásábból született dokuszéria, amely egy konkrét, létező első osztályú csapat munkáját követi végig az edzőtábortól a szezon kezdetéig. A legmenőbb, hogy eredeti hanggal nézve Liev Schreiberrel és az ő narrátor hangjával találkozhatunk. 
Ray Donovan into the NFL!

r417233_608x342_16-9.jpgForrás: ESPN.com

IMDb: 8,6
Rotten Tomatoes: 76%

4. Football Life

Szintén egy dokuszéria, amely már az NFL saját gyártása. Minden részben egy edzőt, játékost, szakembert állítanak a középpontba. Tavaly szeptember 14-én indult a nyolcadik szezonja, akkor Carson Palmer volt a középpontban.

IMDb: 8,6
Rotten Tomatoes: ???
Megjegyzés: Akárhogy kerestem nem találtam hozzákapcsolódó aloldalt a Rotten Tometoes-on. Ha nagyobb szerencsével járnál feltétlenül szólj kérlek a csoportban!
Köszi!

5. Ballers

Az HBO nem kis erőt vonultatott és vonultat fel a Ballers kapcsán, amely nem csak azért érdekes, mert még mindig képesek behúzni rá Dwayne Johnsont, hanem azért is, mert magával a játékkal keveset foglalkozik. Helyette hangsúlyosabb szerepet kap benne egy profi játékos háttere, hétköznapi problémái és drámái. 
Az ötödik szezont már be is rendelték 2018 szeptemberében.

Forrás: OtaKuKart

IMDb: 7,6
Rotten Tomatoes: 69%

6. All or nothing

Az Amazon bezzeg tud még annyi pénzt belepumpálni egy projektbe, hogy tulajdonképpen topcsapatok egész szezonjából képes egy reality-szériát összehozni. A Texas Cowboys és a Los Angeles Rams mellett a labdarúgás területéről is filmesítettek már meg nagy sztorikat, így legutóbb a Manchester City teljes évadát lehetett végigizgulni.
Elég hatásvadász cucc, ezt mutatja a Los Angeles Rams 2018-as szériájának trailere is.

Megjegyzés: Mind az IMDb, mind a Rotten Tomatoes külön kezeli a különböző szériákat, így nem írtam ide őket egyenként.

7. All American

A CW saját gyártású "kedves", young-adult tematikájú sorozata, amely tavaly októberben érkezett a csatornára. A széria főhőse Spencer James, akit egy valós játékosról Spencer Paysingerről mintáztak.

Forrás: Salt Lake Tribune

IMDb: 7.2
Rotten Tomatoes: 80%

+1 Rém Rendes Család

Sehol nem jön annyiszor szóba az amerikai foci, mint a Bundy családban, de az is igaz, hogy talán egyszer sem tűnik fel konkrétan a szériában.
Még szerencse, hogy összeszedték őket egy válogatásba.
"Four touchdown in one game"

SZAVAZZ!

Köszönjük, hogy átfutottad a listánkat.
Ha van olyan darab, amit kihagytunk, akkor írd meg nekünk bátran a csoportunkban, ahol a Super Bowl után elindul a szülinapi hónapunk!

Addig nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit tippelsz, melyik sorozat trailere fog feltűnni biztosan a Super Bowl szüneteiben, méregdrága reklám másodperceket elégetve?

Csodás napokat és jó meccsnézést kívánok!

Ákos
S01E01 Admin

 elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr5114597546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása