A legjobb sorozatok, amelyekben szerepelt a rádió

Sorozatok, a rádiózás világnapján, amelyekben mellékszereplő volt a rádió.

sorozatokradiocover.jpg

Forrás: Alex Blăjan on Unsplash

Február 13-án ünnepeljük a rádiózás világnapját. Ezért összegyűjtöttük a legjelentősebb sorozatokat, ahol markánsan jelen volt a rádió, vagy rádiózás. Itt nem csak az a lényeg, hogy legyen benne rádió, hanem a sorozat is jelentősnek mutatkozzon...valamilyen szempontból.

Nézzük a listát!

Go On

Matthew Perry mindössze egy évadot megélt próbálkozása - szemmel láthatóan valamelyik elvonója után - 2012 és 2013 között. Huszonkét részben szerette volna feldolgozni meghalt felesége halálát egy támogató csoportban, miközben egy sport talk rádióban próbált helytállni. Érdekessége, hogy 2012. augusztus 8-án egy olimpiai résszel jelentkeztek, amiben szerepeltek a londoni játékok eseményei. A sorozatot a kritikusok az elején szerették, de aztán ez a lelkesedés később csökkent, a néző számmal egyetemben. Az NBC végül süllyesztőbe küldte.

Forrás: iTunes-Apple

Miért éppen Alaszka?

Ki ne emlékezne az ajtó előtt békésen álldogáló rénszarvasra?
És arra emlékeztek, hogy John Corbett milyen lemondóan ül a KBHR rádió stúdiójában és próbál életet lehelni az alaszkai város életébe egész nap, miközben csak egy reggeli műsora van?
Hat évadot bírt ki a széria és 1990 és 1995 között futott.
Mostanában pusmogtak egy rebootról...

15758a774bc0df7917ffc04c67fbc12a.jpg

Forrás: Pinterest

LÉPJ BE!
Ennek a blognak létrejöttében nagy szerepe van a hasonló nevű S01E01 - Sorozatot nézek Facebook csoportnak, ahol naponta beszélgetünk kedvenceinkről, friss élményekről, nagy lelkesedésekről.
Fontos, hogy nem kritizálunk, hanem ajánlunk egymásnak.
Nézz be Te is és segíts nekünk, hogy te mit néztél, mit szerettél!

KATTINTS IDE A BELÉPÉSHEZ!

csopcover.jpg

A férfi fán terem

Itthon legjobb emlékeim szerint a TV2 adta a legkellemesebb megfogalmazás szerint is a Miért éppen Alaszka? parafrázisát. Az Anne Heche által játszott karakter Alaszkába száműzeti magát, miután vőlegénye megcsalja. Mivel ő maga párkapcsolati tanácsadó érthető a bújdoklása.
Az új székhelyén rádiózásba kezd és persze, hogy az amerikában népszerű betelefonálós-tanácsadós verzióba. Két évadot kapott 2006 és 2008 között.

Forrás: The New York Times

Jessica Jones 

Igazán nem sok szerepe volt a rádiónak a történet folyásában, de Jessica "tesója" Trish Talk című műsora hozott egy-két markáns pillanatot, miközben biztos sztárstátuszt adott a műsorvezetőnek. Nagyon modern stúdió, hypertiszta környezetben. Soha nem létezne ilyen stúdió a valóságban...:)

Forrás: indiewire.com

200 első randi

A kevés, modern sajátgyártású hazai sorozat között a Viasat3 200 első randija az egyetlen, amelyben egy rádióstúdió körül forog több cselekményszál is. 
A szinte romanticizált helyzetbe rakott rádió valami földöntúli szépséget testesít meg. Arról inkább nem írok, hogy a hazai rádiós szakma, hogyan mosolygott a rosszul bekötött keverőpulton és a csak amatőrök által használt szoftveres megoldásokon. :)

Forrás: Comment:com

S01E01 A RÁDIÓBAN...
A blogunk és a sorozatínyenc közösségünk, az S01E01 - Sorozatot nézek csoport is meghódítja a rádiózást.
Kéthetente kedden, a debreceni FM90 Campus Rádióban hallhatsz egy kis összefoglalót az elmúlt időszak sorozatos történéseiről, 16:30-tól.
És hamarosan jön valami más is...már csak néhány nap...

so01e01podcastfbcoversejtelmes.png

Ha te is ismersz sorozatot, ahol jelen van a rádió, akkor írd meg nekünk kérlek, vagy dobd fel kommentben a csapaton belül Facebook csoportunkban.

Köszönjük, hogy megosztod az eddigi sorozatnézős kalandjaidat!

Ákos

elolvastad.jpg

Forrás: 42NET Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr2814624318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása