A 9 legjobb sorozat a szerelemről

Olyan sorozatok egy listában, amelyek a szerelem egy mélyebb, vagy olykor másabb megértését adják. Valenti napi bejegyzés, hogy legyen mit darálni, ha túltengenek az érzelmek.

szerelmessorozatcover.jpg

(Forrás: ETA+ on Unsplash)

Olyan szerelmest kell magunknak keresnünk, akivel a kapcsolatunk az idő múlásával nemhogy fakulna, de egyre jobb lesz; aki iránt a csodálatunk és a bizalmunk csak erősödik a megpróbáltatások során.

- Richard Bach

És Ricsi nem tévedhet akkor sem, ha nem szerelmest kell magunkban keresni, hanem egy nekünk tetsző sorozatot. Ha az idő múlásával egy sorozat iránt érzett emóció színskála nem fakul, de minimum megmarad az öröm sávján belül, akkor abban a sorozatban bízni lehet. 
Nézzük a listát!

The Vampire Diaries (The CW)

Létezik egy Ranker neveztű oldal, ahol a világ népítéletben rak sorba/sorrendbe különös "darabokat". A The Greatest TV Shows About Love & Romance kategórián belül kisebb neglepetésre nem egy This Is Us (amely a minden idők legzsebkendőgyilkosabb díjat is bezsebelhetné), vagy egy Outlander abszolút esélyes, hanem a lassan már patinát szerző Vámpírnaplók. Kétségtelen, hogy szerelem akad benne egy furiknyi (nem borsodi területeken talicskányi), de hogy minden idők legjobb romantikus drámája lenne?
Tudja a fene. Mondd el a véleményed kommentben! :)

Love (Netflix)

Már a legutóbbi bejegyzésben is ömlengtem egy sort a Love-ról. Judd Apatow-hoz egyébként is köthető a romantikus komédiák egy kisebb arzenálja - már ami a filmeket illeti - , ám a Love esetében írótársaival közösen (köztük van a sorozat főszereplője Paul Rust is) egy derűs (nem vicces, nem hahotázós) három évadost hoztak össze a szerelemről. Azt bírom a Love-ban, hogy bár az elején van bőven "kergetőzés", amíg összejön a két főszereplő, de ezt követően jelentős adagot kapunk abból, hogy a sok Y generációs deffektus mellett hogyan lehet egy normális kapcsolatot építgetni. Nekem a Love szívmelengető és totálisan hétköznapi volt. Mintha két barátom egymásra találását(?) néztem volna. És még attól sem kellett tartanom, hogy meghívnak az esküvőre...

Love Life (HBO)

Tavaly a megjelenés után rögtön, közösen (a feleségemmel) adtunk esélyt az HBO GO-n (hivatalosan HBO Max széria) az Anna Kendrick nevével futó Love Life-nak. Ritka az olyan alkalom, hogy ismeretlenül vetjük bele megunkat egy sorozatba, most azonban bőven csapkodtuk egymás vállát elégedetten (nem szoktunk ilyet csinálni, de a kép kedvéért leírtam). Korlátozások közepette ültünk otthon és kifejezetten lassan, maximum két részt megnézve haladtunk vele.
Mert jó.
Mert olyan dolgok történnek benne, amin mélázni is lehet egy kicsit. Nagy hollywood-i csavarok nélkül csak szimplán szakítanak, veszekednek, összejönnek, szeretnek, hibáznak benne az emberek. Nagyon szerethető kis darab és hamarosan jön a(z antalógia)folytatás, amelyben William Jackson Harper a Good Place ismert színésze lesz a főszereplő, de Anna Kendrick is feltűnhet egy-két cameora az előző széria más szereplőivel egyetemben.

Grey's Anatomy (ABC)

Két shunt (ejtsd: sönt) műtét és három coronaria bypass graft műtét között/mellett a Grey's Anatomy nem kizárólag az orvos rezidensek "gyakorlós" sorozata. Főleg a szív miatt szeretik sokan (nem mellkas műtét viszonylatban, bár). Ebben a szív dologban Shonde Rhimes, az alkotó világbajnok (majd mindjárt lesz még róla szó). A Grey's Anatomy-t (ejtsd: Grace Klinika) azért szeretem, mert nem tudom, hogy miért szögez a képernyő elé. Meglep. Működik. Soha nem én indítom el, de mégis odatelepedek mellé, legalábbis figyelem mi zajlik benne és ez több, mint zavarba ejtő. 

Ha már szerelem...

Hallgass bele a podcast műsorom új epizódjába, amely szintén a szerelem jegyében született egy elfeledett, de el nem feledhető magyar klasszikussal.

How I met your mother (CBS)

Az Így jártam anyátokkal-t csak két éve sikerült bepótolni és rögtön megértettem, hogy miért tekintenek véres rongyként rá azok, akik bírták a végkifejletig. Abba most ne menjünk bele, hogy a vége milyen-amilyen, de annyit azért érdemes ebben a bejegyzésben együtt szánnunk erre, hogy viszonylag friss házasként két-három napig nagyon komoly hatása volt a hétköznapjaimra az utolsó néhány percnek. És ilyen már nagyon régen volt...
Ennek ellenére, vagy éppen ezért a How I met your mother egy kötelező darab. Az egész a szerelem körül forog, de a legédesebb benne mégis a sok bénázáson túl naná, hogy Lily és Marshall először szerelme, majd házassága.

Friends (HBO)

A Jóbarátok többféle listán is szerepelhet nagy biztonsággal (és ebben benne van a legjobb háziszárnyas panelben tartós technikákat, vagy az olasz bevándorló családok öt legfontosabb ételét összegző lajstrom is). A szerelem, mint fő kohéziós elem azonban megnyugtató, hogy túlmutat a "szakításban voltak, avagy sem?" kérdéskörön. Monica és Chandler kapcsolata, vagy Phoebe életfelfogása mind-mind elem lehet egy kötődés megalapozásához. És az éven, ha minden jól megy újra találkozhatunk velük...

Bridgerton család (Netflix)

A Bridgerton család két síkon is a szerelem helytartója lett a jelen generáció fészkeiben. Egyrészt szép, romantikus miliőt teremt két szoknyahalom letépése között, másrészt az elmúlt hónapokban alapvetéssé vált, hogy férfiak együtt kövessék párjukkal az elit szívzűrjeit. És ez dupla kohézió egy kapcsolatban. :)

bridgerton.png

(Forrás: IndieWire)

Euphoria (HBO)

Az Euphoria egy mestermű. Ahogy kinéz, ahogy érez, ahogy szétszakít, ahogy összerak. Objektívan nem tudok írni róla, máshogy meg minek - írná a Vadhajtásoktól bárki, de nem írja. A szerelemnek - a bridgertoni értelmben vettnek - persze nyoma sincs benne, mert mindenki pont annyira eltolt egy figura, hogy ilyet az életben nem látsz, maximum ebben az amerikai kisvárosban. Ha pont foglalkoztatott volna a kérdés, hogy vajon az új generáció, a mostani fiatalok hogyan élhetik meg a szerelemt, akkor David Attanborough-ként merülj alá ebbe a sorozatba.

Normal people (HBO)

A Normal people-ről úgy kell írnom, hogy nem láttam, de az első három hely egyikén villog számomra a "nézd már meg" kategórián belül. Modernkori Rómeó és Júlia sztori, amelyben nem tudod, hogy happy, vagy unhappy lesz az end.  A Normal people igaz történet a nem igaz történetek között, amelyre szükséged van, ha nem igaz szerelmet, hanem igazi szerelmet szeretnél látni.

Neked mi "a" szerelmes sorozatod?
Írd meg kommentben, vagy meséld el nekünk a Sorozatot nézek csoportban.

elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr1716421798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása