8 Netflix trükk, amit nem ismertél

A Netflixet 1997-ben indították és mára több mint 125 millió felhasználója van. A platform, amelyet számítógépen, okostévén, tableten, vagy akár egy mobilon is használhatsz jóval több lehetőséget rejt, mint azt elsőre gondolnád.
Éppen ezért, ma megosztunk Veled egy-két trükköt a Netflix-szel kapcsolatosan.

netflixtrukkheader.jpg

(A kép forrása: freestocks.org on Unsplash)

Töltsd le műsorokat a készülékedre!

A Netflix lehetőséget ad arra, hogy wifi-ben szegényebb térségben is élvezhesd a kedvenc sorozatodat. Mondjuk mindezt sajnos csak telefonra és tabletre lementve teheted meg, de ha éppen nem felejted el, akkor egy hosszabb vonat úton - és a MÁV által biztosított extra szeretetteljes időben - darálhatod a részeket. A szolgáltatás az Android 4.4.2. és felette, valamint az iOS 9.0 és felette futó rendszereken használható. 

Szabd testre a feliratokat!

Ezt kevesen tudják, de a feliratok nem egységesek. Lehet színt, fontot, méretet és egyéb apróságokat is beállítani rajtuk. Kattints az "account" szekcióra és válaszd a "your profile" alegységet, majd a “subtitle appearance”-t! Mehet a móka!

netflixtrick2.jpg

Nézz előzeteseket!

Ez tulajdonképpen beállítást nem igényel, de egy rendszerfrissítést igen. A fent leírt Android és iOS verziókon egy applikáció frissítés után kvázi Instagram Stories funkció koppintásként lehet kis buborékokban előzeteseket nézni. A 15 másodperces előzetesek tetszés-nem tetszés alapon működnek, mint egy sorozatokra mért Tinder: ha tetszik a látott tartalom, akkor gyorsan besúvaszthatjuk az államadósság tételeit felsoroló hosszússágú listánkba. 

Ismered ezeket a tartalom nézése közben használható billentyűkombókat?

  • Felfelé mutató nyíl növeli, a lefelé mutató csökkenti a hangerőt
  • A Page Up a play-nek, a Page Down a pause-nak felel meg
  • Az F a teljes képernyő, az ESC kilép a teljes képernyőből
  • A Shift+Jobb nyíl előre pörget, amíg a Shift+Bal nyíl visszapörget.

Lődd ki a potyautasokat!

Ha valahol bejelentkezve maradtál, akkor könnyen "likvidálhatod" a haszonlesőket. Menj az "account" szekcióba és válaszd a “sign out of all devices” funkciót. Aztán a biztonság kedvéért változtass gyorsan jelszót/jelszavat/jelszavatot is.

Nézd a műsorokat a barátaiddal!

Ha a lányok/fiúk nincsenek a közeledben, akkor a Skype alternatívájaként próbáld ki a Rabbitet! Ennek a platformnak a segítségével meg tudod osztani egy ablakban a netes tevékenységeidet, így akár a Netflix tartalmadat is.

Teszteld az új fejlesztéseket!
Elvileg arra is van lehetőség, hogy a még tesztelés alatt lévő újításokat te magad is kipróbálhasd. Sajnos én az ajánlott módszerrel nem találtam rá erre a lehetőségre, sőt az is lehet, hogy idehaza erre nincs is lehetőség, de ha van lehetőséged jobb sorsú országokban kipróbálni, akkor tedd meg!
Account menü, és itt keresd a  “test participation” funkciót! Ha meg van, akkor billentsd át "on"-ra.

Töröld a már nem kellő tételeket!

Van, hogy elkaszálsz egy sorozatot, és már nem szeretnéd látni az aktív tartalmaid között. Erre is van egy egyszerű módszer:
Kattints a Viewing Activity funkcióra és egy egyszerű kiikszeléssel szüntesd meg a neked fájdalmas, vagy idegesítő jelenlétet.

Optimalizáld a Netflix Streamedet!

Ugye Te is egy kisbaltával ugranál neki egy horda zombienak, amikor megjelenik a buffer ikonja, amikor éppen egy borostás férfi ugrik neki egy horda zombienak egy kisbaltával. Simán orvosolhatod a helyzetet - nem a zombiesat - ha elővarázsolod a Netflix saját rejtett Stream Managerét. Amikor fut a videó - vagyis éppen nem fut - nyomj egy Shift + Alt (vagy Mac esetében egy Shift + Opt-et) és kattints egyet a bal egér gombbal. Na, itt molyolhatsz!
Ha Chrome-ot használsz asztali gépen nyomj CTRL + Shift + Alt/Opt + S és előhozod ugyanezt. 

netflixtrick1.jpg

Ha az internet kapcsolatod olyan kemény, mint Lucas Hood a Banshee-ben, akkor előcsalogathatod a HD-t is. Persze, ha fizettél érte, vagy adják. Nyomj IDE egy klikket és meglátod miről beszélek!

Legyen kívánságműsor!

Magyarországon egyébként is csak egy töredéke nézhető a Netflixen egyébként fellelhető tartalomnak, de ezen egy kisebb aktivitással és egy nemzeti konzultációnyi embermennyiséggel segíthetünk.
Ezen a weblapon három kérést küldhetsz a Netflixnek.Ha időnként megismétlitek a kedvenc kalotaszegi táncokat járó baráti közzösségeddel még lehet, hogy idehaza is nézhetjük a...ide képzelj, amit szeretnél.

Ha Netflixről, vagy más platformokról, de főleg a rajtuk futó sorozatokról szívesen beszélgetnél szívesen várunk a csoportunkban! 
Mindig jól jön egy-két új vélemény! :)

csatlakozz.jpg

A lista összeállításában segített a Cloudwards.

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr4013897802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása