A 10 legjobb Marvel sorozat sorrendben

A Végtelen Háború sikere miatt ideje rendet tenni a Marvel Univerzum sorozati között!

marvelseriesd.jpg

A nyitóhétvége alatt máris a rekordok között találta magát az Avangers: Infinity War, ráadásul lassan nincs olyan ember, aki ne ismerné a Hősök Közhasznú Társaságát - beleértve anyukámat is. Ez a siker, és a Disney nagy bevásárlásai - vagyis, hogy most már például a Fantasztikus Négyes és az X-Men jogai is visszakerültek házon belülre - azt hozzák el, hogy a jövőben akár évi négy filmre is felkészülhetünk, szemben az évi hárommal és az ugyanennyi sorozattal.
Utóbbiakkal kapcsolatban felzárkózni még kb. most van esély, mert eszement mennyiségben gyártják őket, főleg  a Netflix munkatempójának köszönhetően. 

Ezért szerettünk volna egyfajta sorrendet felállítani a tetszési indexek és kivitelezések bonyolult algoritmusa alapján, pontosan azért, hogy ha most zárkóznál fel, akkor tudd mivel érdemes kezdeni, és mivel nem.
A lista természetesen szubjektív, nem is képviseli a csoport egészének álláspontját, de kiindulási pontnak tökéletes.
Ha másként gondolnád gyere és BESZÉLGESSÜNK RÓLA az S01E01 Csoportban!

Ja, igen a szabályok a lista kapcsán:

  • Van olyan darab, amit személy szerint nem láttam, de bátran hagyatkoztam a szakértői csapat felismeréseire, tapasztalataira.
  • Több kritika és vélemény összegző oldalt sikerült átnézni előtte.
  • Maga a koncepció különlegessége, és az is sokat segített az értékelésben, ha kivettem belőle a "Marvel-faktort", azaz, az a kérdés, hogy vajon a Marvel-hype, a Marvel kikacsintások nélkül is megállja-e a helyét a széria?

10. Inhumans (ABC)

Egy olyan Marvel sorozat sem kapott akkor hűhót a vetítése előtt, mint az Inhumans. Főleg úgy, hogy a bevezetését IMAX mozikban vetítették - elsőként a történelem során egy sorozat esetében - bízván, hogy majd ez megalapozza a sikert a hold túloldalán élő szuperemberekhez. Érdekesség, hogy eredetileg az MCU része lett volna a mozikban, de valószínűleg láthatták, hogy a képernyőről szinte leeső óriáskutya és a nem megalapozott történet nem férhet bele a mozis vonalba, ezért szinte száműzték a tévébe. 
Miért?
Nézd csak meg a trailert és segít a válasz adásban!

Egy szezon után elkaszálták.
IMDb: 5,2/10

9. Iron Fist (Netflix)

Az elején rendkívüli izgalmakat tartogató sorozat a negyedik darabja volt a későbbiekben tárgyalandó Defenders "négy" részes felvezetésének.
- Azért az idézőjel, mert a Daredevil két szezont is lenyomott mire összeállt a galeri. -
Ehhez képest hiába lelkesen nézte az ember, mondván majd most jól ráfordulunk a The Defenders-re, egyrészt végig az az érzésem volt, hogy egy Zöld Íjász klónt nézek, másrészt az, hogy ezt rövidebben is megoldhatták volna. 
Személyes megjegyzés: Az Iron Fist volt hosszú idő után az egyetlen sorozat, amit elkaszáltam, ráadásul úgy, hogy még két rész hiányzott a végéből, de annyira érdektelen volt számomra, hogy inkább megnéztem belőle egy összegzőt.
Danny Rand karaktere sajnos semmilyen vérnyomásemelkedést nem eredményez, de még mellékszereplőt sem tudok úgy kiemelni, hogy az releváns legyen. Annak örültem viszont, hogy Tom Pelphrey-t foglalkoztatták, akit igencsak megszeretten a Banshee-ben.

A második szezon még ebben az évben érkezik.
IMDb: 6,8/10

8. The Defenders (Netflix)

A The Defenders ahhoz képest volt egy totális katyvasz, hogy mekkora várakozás övezte előtte. Az a gondolat, hogy a négy különböző széria szisztematikus közös kokettálása - főleg Rosario Dawson által, aki végighakniztatása a négy különböző világot - azt mutatta, hogy tulajdonképpen itt Avangers lesz kicsiben.
Nem az lett!
Pont az az eposzi nagyság hiányzott belőle, amit több rajongó el is várt volna. Ráadásul ismét Iron Fistnek, vagy a karakterének köszönhetően nagyon kilógott a lólább a történet vonalvezetéséből, de főleg a szereplők közötti kémia rovására írhatóan. Mindenesetre az akció jelenetek olykor hajaztak egy mozifilm színvonalára, ráadásul a felvezetésben, amíg össze nem értek a szereplők (haj)szálai külön wish-ekben felépített karakterhatárokat alkalmaztak, ami adott egy amolyan "hamarosan..." hangulatot az egész szériának.

 
Március elején még azok a pletykák keringtek, hogy második évad nem lesz belőle, ezt megerősíteni látszott a Jessica Jones karakterét megformáló Krysten Ritter nyilatkozata is.
IMDb: 7,5/10

7. Agent of S.H.I.E.L.D./Agent Carter (ABC)

Ezt sajnos csak egyben tudom kezelni, főleg azért, mert egyiket sem láttam egészében, és mindkettő tulajdonképpen a "volt" kategóriába tartozik. Ráadásul a S.H.I.E.L.D. kezdeteiről (Agent Carter) és a S.H.I.E.L.D. jelenéről (Agent of S.H.I.E.L.D.) szóló sorozatok szinte egy szálra is felfűzhetőek...kis túlzással.
Mindkettő egy amolyan bűnös élvezet kategória. Az Agent of S.H.I.E.L.D. kapcsán elmondható, hogy voltak olyan pillanatai és korszakai, amikor nagyon erős haderőt vonultatott fel, ráadásul kifejezetten erősítették a Fun Factor-t, amikor rendszeresen kikacsintottak az MCU filmes részlegében történtekre.

Az Agent of S.H.I.E.L.D. hamarosan a végéhez ér, aztán egy kisebb szünetre megy, azért, hogy a valószínűleg már a negyedik fázisban futó mozifilmektől egy hatalmas támogatást kapjon. Egyelőre ennyit árultak el ezzel kapcsolatosan.
IMDb: 7,5/10

Az Agent Carter két évadot élt meg, de arról egyelőre nincs szó, hogy lenne belőle harmadik forduló. 
IMDb: 8,0/10

6. Luke Cage (Netflix)

Ha a Black Panther tisztelgés volt a fekete kultúra előtt, akkor a Luke Cage ugyanez, csak a sorozatok világában. Ez az első olyan sorozat, amely sokszor csak azért érdekelt, mert alig kap szerepet benne Cage szuperképessége. A legjobb benne, hogy alig van benne eredettörténet boncolgatás. Külön pacsit érdemel a sorozat, hogy olyan fő-, és mellékgenyók szerepelnek benne, hogy habár a main boss és a vele folytatott Végső Küzdelem szinte szatirikusan rosszra sikerült, az egész évadban volt olyan finesz a részükről, hogy szinte vitték a hátukon az egészet.

Mint az látszik már elkezdték a hangolást a második évadra.
IMDb: 7,5/10

5. The Gifted (Fox)

Az első olyan Marvelen belül játszódó sorozat, amire a családi sorozat jelzőt rá lehet égetni. A történet szerint a Logan előtt járunk, amikor a Strucker család rájön arra, hogy gyermekeik mutánsok. A családnak ezután menekülni kell a kormány elöl, amiben egy mutáns szervezet is a segítségükre lesz.  A nyitó részt maga Brian Singer, a az X-Men univerzum elindítója rendezte. Rendkívül hangulatos darab, ami sokban hajaz a Hősök eredeti szériájára, de annyi baj legyen.

Pontosat nem tudni arról, hogy lesz-e és ha igen, akkor mikor második forduló.
IMDb: 7,7/10

4. Runaways (Hulu)

Aki látta a Misfits című brit tini-szuperhősös sorozatot rendszerint felemlegeti a Runaways-t, mint lehetséges "utódot". Én speciel nagyon várom, hogy elkezdhessem nézni. Érdekessége, hogy az első Marvel websorozat, amelyet nem a Netflixre szántak, de az is igaz, hogy a Runaways sztori a képregényes világban is a "C" sodorba tartozik. A sorozat története hat tinédzserről szól, akik hosszú idő után ismét találkoznak egymással. Aztán véletlenül felfedezik, hogy szüleik egy bűnözői szekta tagjai. A csapat összefog, hogy megállítsák a szülőket, eközben különleges képességek kezdenek jelentkezni egyeseknél. 

A Hulu januárban megerősítette, hogy jön a második évad.
IMDb: 7,3/10

3. The Punisher (Netflix)

Sokáig vaciláltam, hogy hová érdemes rakni Frank Castle történetét. Lehet-e/kell-e értelmezni a sorozatát a Daredevil második évada nélkül? Eredetileg nem is terveztek neki saját szériát, de annyira elementáris erejű volt a jelenléte az emlegetett Fenegyerek sztoriban, hogy szinte adta magát, hogy kapjon egy külön szálat. 
Megérte!
A legfrissebb az élményem ezzel kapcsolatosan, és elmondhatom, hogy annyira nyers az egész, hogy eszedbe nem jut, hogy egy Marvel sorozatot nézel. Az akció tökéletesen kivitelezett benne, a karakterek ugyan olyanok, mintha baltával faragtál volna őket, de ez csak a felső réteg, mert a kis vésegetést meghagyják nekünk nézőknek.

Már forgatják a második fordulót belőle.
IMDb: 8,7/10

2. Jessica Jones (Netflix)

Jessica története azért került a második helyre, mert az első évad annyira erős volt, hogy ha leveszem róla a Marvel Univerzum támogató kezét, akkor is olyan sztorit és alapöteletet vonultat fel, ahol nem is annyira a szupererők és szuperverekedések, hanem inkább egy nagyon erős pszichológia és pszichés harc bontakozik ki, amely lebilincsel.
Őszintén szólva, a másodiknak még nem is futottam neki, főleg, mert valahogy a The Defenders óta elveszettem az érdeklődésem a Netflix "fősodorhoz" tartozó karakterei iránt, de még így is értékelem annyira a szériát, hogy a visszajelzéseket figyelembe véve megkapja a második helyet.

A nőnapon jelentkező második évad óta még nem jelentették be a harmadik évadot.
IMDb: 8,1/10

1. Daredevil (Netflix)

Az első hős, akit megismerhettünk, mint a sorozat-univerzum tagját. Az egyik cikkben olvastam, hogy a Daredevil volt az a sorozat, amely megmutatta, hogy a tévé tökéletes helyszín lehet jó és erős szuperhős történeteknek.
És tényleg így van!
Az első alapozó évad után, a második olyat mért a nézőkre, hogy az nem csak a történet miatt, de egy-egy akciójelenet miatt is az epikus jelzőt puffogtathatjuk.
Ráadásul én imádom Matt Murdock szerelmi vívódásait is. A sztori sajnos kicsit sérül néhol, érezhetően amiatt, hogy kifutassák a grandiózusnak szánt The Defenders-re, de ez legyen a legkevesebb.

A harmadik évad még ebben az évben érkezik.
IMDb: 8,7/10

+1. Legion (FX)

Röviden:
Nem láttam, de meg kell nézni, mert Noah Hawley szerelemprojektjéről van szó. Ő a Fargo hangulat megteremtője is.
Teljes agyborulás sorozat, álom az álomban, elmebajnokság és X-Men Univerzum.
Ez így felé helyezi bármelyik Marvel sorozaton túlra...

Most tapossa a második évadot. Még nem mernek beszélni a harmadikról.
IMDb: 8,4/10

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Máshogy állítottad volna ezt a listát?
Szeretnél mindennap friss infókkal és jó beszélgetésekkel gazdagodni kedvenc sorozataid kapcsán?

CSATLAKOZZ HOZZÁNK!

KATTINTS IDE!

csatlakozz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr6513878246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása