Ezeket a sorozatok nézik meg először az új Netflix és Hulu előfizetők

A két szolgáltató új előfizetőinek adatait elemezte a 7Park Data nevű cég.
Mi derült ki rólunk?
Máris mutatjuk!

netflix-tv-remote.jpg

(Forrás:vodzilla.co)

A felmérések szerint egy új Netflix feliratkozó 70%-kal nagyobb eséllyel egy sorozat miatt fizet elő a szolgáltatásra, míg a Hulu-nál ez 88%

- derül ki a 7Park Data majd egy évig gyűjtött adataiból.

A 7Park Data szerint ez a betekintés azért fontos, mert az új ügyfelek az előfizetésük első napján elfogyasztott tartalomnak köszönhetően különbséget tudnak tenni egy rövid próba és egy hosszú távú kapcsolat között. Ezenkívül rávilágít arra is, milyen típusú tartalom csábíthatja a fogyasztót az előfizetésre - írja Multichannel News.

Kiderül az is, hogy habár mindkét platformot főleg a tévés tartalom miatt keresik fel más-más típusú tartalomra rezonálnak rá:

mit_neznek_eloszor_azuj_feliratkozok.jpg

És habár például a Netflixnél a drámákra keresnek rá a legtöbbet, de az adatok azt mutatják, hogy ezt sokszor ellensúlyozzák comedy-vel.

A vizsgált időszakban - 2017.02.01 és 2018.01.09 között - a Netflix három legnépszerűbb "legelső streamelt" tartalmai a következők voltak:

  1. Stranger Things
  2. 13 Reasons Why
  3. Narcos

A legnépszerűbb licenszelt sorozatok pedig ezek:

  • The Walking Dead
  • Riverdale
  • Rick & Morty
  • Vikings
  • Grey’s Anatomy
  • Breaking Bad

A legnépszerűbb saját gyártású sorozatok toplistája pedig a következőképpen alakult:

  • Black Mirror
  • House of Cards
  • Orange is the New Black

Az adatok megszerzéséhez a cég egy olyan folyamatot használt, amely egy passzív op-in módszerrel - azaz a beleegyezésükkel -  gyűjtött halmazt eredményezett, világszerte 2 millió Netflix, Hulu és Amazon felhasználó segítségével. 

Forrás: Multichannel News

Lépj be a csoportunkba!Beszélgess Velünk a sorozatokról!

csatlakozz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr4313785862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása