A legjobb egy nap alatt ledarálható sorozatok

11 "egynapos" sorozat a közelgő - az óraátnemállítás miatt is - hosszabb napokra. 

egynaposheader.jpg

Forrás: elementsbehavioralhealth.com

Eddig egyetlen olyan élményen volt, hogy egy nap alatt daráltam le sorozatot. Ez kb. egy éve volt, a kalandba pedig két tini vont be, akik egy lopott autóval szőke parókában és egy virágos ingben - vagy olykor nélküle - rabolták el a figyelmem és a szívem.
A mai napig emlegetem őket. A lenti listában is szerepelnek.

FELHÍVÁS!

Egyszer ugyanilyen közel álltam ehhez az élményhez - a The Walking Dead első szériájának esetében -, de akkor egyszerűen nem engedtem meg magamnak, mert annyira élveztem, és annyira magammal rántott, hogy csak lassan szerettem volna adagolni a jót magamnak.

Te jártál már így?
Érezted annyira csodásnak minden percét a sorozatnak, hogy inkább visszafogtad magad, csak tovább láthasd?
Írd meg nekünk az S01E01 - Sorozatot nézek! csoportban és szívesen írnánk a beérkező üzenetekből egy olvasói bejegyzést!

A  most következő listánkban a Hello Giggles listája alapján ajánlunk néhány, egy nap, de maximum egy hétvége alatt emberi léptékekben is normálisan ledarálható darabot.

Freaks and Geeks

Paul Feig és Jude Apatow rövid életű szériája egy nagyon szerethető egy évados történet. Az a fajta sorozat, amelyben érzed, hogy terveztek ám többet, de ennyi futotta belőle. A sorozat a 80-as évek Michiganjébe kalauzol el minket, ahol két testvér és az ő "titkos" csoportjaik a freak-ek és a geek-ek életét mutatja be.
A kreatív nézet különbséget miatt az NBC által megszüntetett sorozat szereplőgárdája az, ami utólag is validdá teszi:
Itt szerepelt először a többi között Seth Rogen, James Franco, Jason Segel és Linda Cardellini egy fedél alatt. 

Hossza: 18 rész, 44 perces epizódokkal.

Forrás: Smoking Barrels - Blog.hu

Everything Sucks!

A Netflix sorozata egy csoport középiskolást mutat be, akik közösen forgatnak egy filmet egy iskolai szerencsétlenség után. A hétköznapi tini problémákat feldolgozó sorozat igazi előnye, hogy úgy csempészi be a 90-es évek eszenciáját, hogy már te is rögzítenéd magnóra az összes soundtracket, amelyet a szériában hallasz. 

Forrás. Tunefind

Hossza: 10 részes évad egyenként 22-27 perces részekkel.

ITT megnézheted a Netflixen. 

Selfie

A széria George Bernard Shaw Pygmalionján és a My Fair Lady-n alapszik. A főszereplője egy Eliza Dooley nevű közösségi média sztár, aki friss csatlósával, egy marketing guruval indul egy félresikerült kép utáni hadjáratra. 

Forrás: YouTube

Hossza: 13 darab, 21-22 perces rész.

Jelenleg a Hulu-n nézhető, de eredetileg az ABC adta. 

Good Girls Revolt

Az első gender diszkriminációs per életét követi végig a sorozat egy kitalált new york-i magazin szemszögén keresztül. A kritika és a nézők is jól fogadták, de az Amazon akkori fejese Roy Price elkaszálta. 

Forrás: Medium

Hossza: 10 rész. 60 perces epizódok.

Az Amazon Prime-on megnézhető.

Bunheads

Amy Sherman-Palladino a Szívek Szállodájának sikere és befejezése után néhány évvel 2012-ben heggesztett magának még egy sorozatot - vagy legalábbis ez volt a terv. Az alapsztori szerint Michelle, aki egy las vegas-i táncos az újdonsült férjével közösen egy kis tengerparti városba költözik. A férj azonban egy autóbalesetben meghal. Az egyedül maradt özvegy az anyósa tánciskolájában kezd balettet tanítani. 
Az ABC egy évad után kaszálta, de egy masszív kis közösség azóta is ápolja emlékét. 

Forrás: BuzzFeed

Hossza: 42 perces részek, ebből 10 darab.

Jelenleg a Hulu kínálatában látható.

VÁRUNK!

Csatlakozz a S01E01-Sorozatot nézek csoporthoz! 
Majdnem 500 ember lelkesedik itt egyként a saját kedvenceiért. A csoport abban segít, hogy mit érdemes kiszemelned, vagy felvenned a listádra mindezt úgy, hogy csak ajánl és nem kritizál.
Amolyan sorozat-szerető közösség ez!
Várunk Téged is!

KATT IDE! 

Godless

Egy mini western széria, ahol egy törvényenkívüli éppen az előző bandáját próbálja elhagyni, de keresztezi az útjukat egy poros kis város, valahol Új Mexikóban. A történet szerint szinte csak nők élnek a városkában - majd kiderül ám miért...persze - és ők kénytelenek szembenézni a bandával. Az, ami meglepő a sorozat szereposztása ilyen nevekkel, mint Jack O’Connell, Michelle Dockery, Merritt Wever, Scoot McNairy, Thomas Brodie-Sangster, Jeff Daniels, és Sam Waterston.

Forrás: Study Breaks Magazine

Hossza: 7 rész változó hosszúsággal. 41-80 perces megoldásokkal epizódonként.

A Netflix saját sorozata.

The End of the F***ing World

Ezt a sorozatot vagy nagyon utálja valaki, vagy csak nem volt ideje megszeretni, mert valóban annyira rövid. De nem is szomjazza a hosszabb verziót. James, aki pszichopatának hiszi magát lelép otthonról a hasonlóan deviáns magatartású Alyssa-val. Az ő road movie-juk 2017 őszén jelentkezett és soundtrackjével együtt beleitta magát az agyunkba, lelkünkbe. 

Forrás: IndieWire

Hossza: 8 rész, 21-22 perces darabokkal. 

Nézd meg bátran a Netflixen!

Crashing

A 2016-ban angol földön debütált széria az HBO saját gyártása. Egy külvárosi kórházban játszódik, amelynek megszokottan csörgedező életű dolgozóinak környezetét felrázza egy frissen érkezett, kiszámíthatatlan figura. 
Hivatalosan soha nem állították földbe, de az első évad után 2016 óta nem készült még el a második forduló.
Sőt, U.S. verziót is lehet találni belőle.

Forrás: CultBox

Hossza: 6 darab 23 perces rész. 

Megnézhető a Netflixen.

The Grinder

Rob Lowe ebben a rövidre sikerült kalandban egy olyan színészt játszik, akinek befejeződik egy jogi sorozata, majd hazatér szülővárosába, hogy ügyvédnek álljon. Mindezt úgy, hogy ezt színészi kvalitásaira építi papírok hiányában. Szerencsére a business-ben benne van testvére, aki valóban ügyvéd.
Az első évad után elvágták.

Forrás: TV Guide

Hossza: 21-24 perces epizódok, ebből 22 darab.

Fellelhető a Hulu kínálatában.

Kings

Az NBC meglepően merész vállalásában egy bibliai sztorit dolgoz fel, méghozzá modern keretek közé beszorítva Dávid és Góliát történetét. Valamiért soha nem találta meg azt a nagyságú közönséget, ami egy NBC szemében sikeressé tenné, de aki becsatlakozott imádta. 
Ennek eredménye az lett, hogy az első évad 13 része után kiikszelték. 
A színészgárda pedig csodás: A Marvel filmekből ismert Sbastian Stan, Susanna Thompson és a Saul királyt alakító Ian McShane.

Forrás: EntertainmentTalk.com.au

Hossza: 13 epizód. Változó módon 41-48 percesek. 

Az NBC saját berkein belül megtekinthető - de nem ebben a földrajzi régióban. :(

Pride and Prejudice

Jane Austen klaszikusát már számtalan módon színpadra és vászonra vitték. A BBC 1995-ben hozta össze ebből az egyik legjobb verziót.
Például azért, mert Colin Firth-öt lehet nézni Mr. Darcy-ként. 

Forrás: Digital Spy

Hossza: Hat darab, egységenként 55 perces epizód. 

Megnézhető az Amazonon. 

Ismersz még ilyen nyúlfarknyi sorozatokat, miniszériákat?Olyat is, amelyet nem kaszáltak el?
A Black Mirror szerinted ide tartozik? 
Írd meg nekünk kérlek!

elolvastad.jpg

Forrás: Hello Giggles

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr4914118747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása