5 érdekesség, amit lehet nem tudtál a Westworldről

Összeszedtünk néhány érdekességet.

westworldheader.jpg

Főleg azért, mert a különleges hangulatú sorozattal kiemelten foglalkozunk egész májusban az S01E01 - Sorozatot nézek csoportban.

Ezeket például tudtad?

1. Nem ez az első tévés adaptáció az eredeti filmből

Azt már sokan tudjuk, hogy eredetileg egy 1973-as Michael Crichton film alapján készült a sorozat, de azt kevesen tudják, hogy 1976-ban volt egy Futureworld c. sequel. A CBS részéről aztán 1980-ban agyaltak azon, hogy folytatnák ezt a nagyszerű koncepciót. Ez három részig jutott, majd elkaszálták. A Beyond Westworld alapsztorija az volt, hogy a park biztonsági főnöke szállt harcba a gonosz tudóssal, aki a park robotaival képzelte el a világ meghódítását.

2. Quentin Tarantino és Arnold Schwarzenegger MAJDNEM a sorozatban

Előbbi a pilotot rendezte volna, de végül lemondta, utóbbi leszerződött, hogy a Terminátor inspirálta módon eljátsza a feket ruhás embert 2002-ben, de az akkor esedékessé vált kormányzói feladatai miatt ez nem teljesülhetett.

3. 40 000 dollár egy nap a parkban

Az első évadban elhangzik Logantól, hogy 40 ezer dollárt költött azért, hogy felfedezze a parkot. Lelkes rajongók ezt összevetették annak összefüggésében, hogy ez az 1973-as verzióban 1000 dollár volt, így az inflációval számítva ez ma 38 000 dollárt jelentene naponta. Igen ám, de ne feledjük, hogy 2052-t írunk a sorozatban, így hozzáadva ezt az időszak pénzromlását kb. kijövünk a fent említett összegre. Egyébként ez az alapcsomag a gold redditesek szerint 200 000 dollár/nap.

4. Van, aki egy komplett lábtörést el tudott titkolni

Ben Barnes - aki a Punisher-ben is szerepelt - aki beugrósként jelent meg Logan szerepére eltörte a lábát a forgatások előtt. Ezt nem jelentette, - biztos dolgozott már magyar munkahelyen -, majd úgy oldotta meg a problémát, hogy beleformált a karakterébe egy kis sántikálást.

5. A Robot Zongora tisztelgés Kurt Vonnegut előtt

Szerves része a sorozatnak a zongora, amely rock klasszikusokat játszik, ez igazából egy kikacsintás Kurt Vonnegut első regényére a Player Piano-ra.

További érdekességekért keresd fel CSOPORTUNKAT, ahol a hét folyamán egy live műsorban beszélgetünk még a Westworld-ről.
Csatlakozz ahhoz is, és bármely beszélgetéshez is. Szívesen várunk!

Köszönjük, hogy elolvastad ezt a bejegyzésünket. Továbbiakért nézz szét a blogon! :)

csatlakozz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr113937268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása