A 10 legjobb horrorsorozat az elmúlt 10 évből

Egy lista azoknak, akik szeretik a borzongást...szériában!

ijesztosorozatheader.jpg

Forrás: Health and Fitness

Októberben, - nem nagy meglepetés - csőstül jönnek az ijesztő tartalmak.
Így van ez a televízióban, most pedig hatványozottan streamingen is  Ezért -is- három részes bejegyzés-miniszériát indítunk, hogy megkeressük a legjobbakat, és listába szedjük Neked jelenben,múltban, jövőben.

Természetesen ez a bejegyzés is csak a kezdet, ettől sokkal többet megtalálhatsz a csoportunkban - az ezt a cikket megosztó posztunk alatt - az S01E01-Sorozatot nézek csoportban, ahol majdnem 600 sorozatínyenc beszélget, kommunikál nap, mint nap.
Nagyon boldogok leszünk, ha Te is csatlakozol!

Klikkelj IDE a belépéshez!

csopcover.jpg

Valahogy úgy próbáltuk meg összerakni a listát, hogy a kevésbé ijesztőtől haladjunk a dermesztő, már-már csak bezárt ujjakon keresztül nézhető sorozatokig.
Ennek tesztelésére kedves óvodás csoportokat és egy jámbor nyulakat vetettünk be: velük nézettük végig az adott darabokat.

10. Penny Dreadful

A "mindent bele" elven működő 2014 és 2016 között futó Londoni rémtörténetek habár nem minden ízében, de jócskán tartalmazott borzongtató részeket. A 19. századi brit ponyvaregényekből - innen a széria neve is - és a világirodalom ismert horror karaktereiből összeverbuvált válogatott jól működött volna a nagy nevekkel megtűzdelt castingban, de valamiért nem haladt sehová a történet...végül lemészárolták. 

Forrás:TVLine

9. Scream

Sokan ódzkodtak tőle, hogy mennyire van szüksége egy újragondolásra a Sikoly - "eleve" - szériának?
Valószínűleg annyira, mint egy hát gally, vagy még egy érdektelen The Walking Dead évad?
Aztán 2015-ben jött a Scream friss szereplőgárdával, szórakoztató szemlélettel és egy új maszkkal is.
Az eredmény: kellemesen meglepett mindenkit.
Az MTV-n kezdő széria 2016-ban, majd 2018-ban folytatódott - máris egy reboot-tal - , és mutatós alaptábora alakult ki, miközben oly' nagyot nem tudott az új mítosszal sem kezdeni: maradt slasher horror, amilyen az elődje is volt. 
Jól is van ez így!

Forrás: The Edge

8. And Then There Were None

Agathe Christie-t mindannyian úgy ismerjük, mint a kicsit misztikus, de mégis kedves, nyomozós történetek nagyasszonyát.
2015-ban azonban elkészült ez az adaptáció, amely meglepően rémisztőre sikeredett néhány igazán brutális halállal.
Az itthon Tíz kicsi katonaként ismert három részes miniszériában sok meglepetés és természetesen alapos gyilkos felkutatás is jelen van, mint ahogy az illik egy Christie-kalandban. 

Forrás: Digital Spy

7. Dark

Kövezzen meg bárki, de nem tudok szuperlatívuszokban írni a Darkról!
Viszont az elvitathatatlan tőle, hogy olyan atmoszférát teremtett, amelyben azért sokszor megfeszült izmokkal együtt kell bolyongani abban a sötét erdőben a miniatürnyi zseblámpánkkal...ha volt egyáltalán.
Hangulatában nekem inkább tetszik a The Rain az európai sorozatok közül, a Dark végkicsengése azonban bizakodásra adhat okot...a második évad első részére biztos betérek.
Jövőre jön a második forduló!

6. Hannibal

A "szép" halálok sorozata. 
- Ha lehetett volna, akkor ezt dupla idézőjelbe rakom.-
Olyan gyönyörű a kép világa, hogy ez még a sokszor túltolt "gasztronómiai rovatot" és Will partalan képezlgéseit is képtelen volt elnyomni.
Magával ragadó és bestiális az egész széria!

Forrás: Netflix Update

SEGÍTS!
Ebben a hónapban szeretnénk a te "hátborzongató horror hetes" listádat is megmutatni a csoport többi tagjának.
Keresd a csoport hírfolyamában az erre felhívó képet és kommentáld be a szerinted hét legjobb horror sorozatot!
Mi pedig szívesen készítenénk ebből egy szép válogatást!
Köszönjük előre is!

5. Bates Motel

A klasszikus történeteket feldolgozó sorozatok közül a Bates Motel volt az, amely a legmélyebbre ment. Minden értelemben. Minden jó értelemben.
A Psycho prequel-je az A&E -n futott és öt évadot ért meg.
Fontos vele kapcsolatosan megjegyezni, hogy a Bates Motel idővonala figyelmen kívül hagyja a Psycho folytatásait és több szereplőnek, sőt az eseményeknek is egy alternatív változatát mutatja be.

Forrás: Next Episode

4. Channel Zero

Sajnos nem volt alkalmam látni ezt a darabot, de eddig csak jót olvastam róla.
Az internet egyik mondernkori rémisztő meséjét, a Candle Cove-ot feldolgozó első évad után elég sokan lelkesedtek ezért a kifejezetten creepy sorozatért.
Nézősnek ígérkezik!

Forrás: Zimbio

3. Dead Set

A zombie toposzt angol földön sikerült nagyon felpörgetni. Az erre a műfajra jellemző társadalomkritika a Dead Set-ben is hatványozottan megjelenik, miközben végig lehet izgulni a miniszériát.
Gyomorforgatóan őszinte és gyomorszaggatóan izgalmas.
Életem egyik maghatározó sorozata!

Forrás: IndieWire

2. The Terror

Az AMC szuper darabja, amely a mostanában menő antalógia-sorozat műfajában vitézkedik. Hamarosan jön a második forduló, de addig pótolandó a nagyszerűnek titulált könyv sorozatos átdolgozása is.

Forrás: Daily Express

1. American Horror Story

Mi mást kellene első helyre rakni, mint a bizarr és a horror erős egyvelegére épített American Horror Story-t.
Bármelyik évadát is néztem erős félelem keringet bennem, de a félelemnek az a fajtája, amikor attól rettegsz, hogy mi fog történni a következő pillanatban, mit húznak elő a kalapból?
Nagyon jelentős, de kérdéses, hogy az új évaddal együtt is meg van-e még a lendület?

Forrás: Walls Cover

Más soroaztokat raktál volna a listára?
Más sorrendben jelenítetted volna meg őket?
Gyere és beszélgess velünk róla!

elolvastad.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr5214297001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása