7 sorozat, amely 100%-ot kapott idén a Rotten Tomatoes oldalán

Az IMDb mellett a másik legnagyobb "összehasonlító erő"a Rotten Tomatoes. Talán ezért nem meglepő, hogy nagyon nehéz tökéletes státuszt elérni a kritikákat, információkat, híreket gyűjtő közösség oldalán. 
Nekik mégis sikerült!

ropttenheader.jpg

Forrás:Wired

Miközben sorra ömlenek a jobbnál jobb szériák nagyon nehéz olyat felmutatni, amelyet minden kritikus egységesen elfogadna/szeretne.

ÉRDEKESSÉG:

Olyan sorozatok csúsztak le egy-két százalékkal a "tökéletesnek" tűnő 100%-ról, mint a Glow második szezonja, a Better Call Saul negyedik évada, vagy az agyon dícsért Pose első etup-ja. A gyorsan hihetetlen népszerűségnek örvendő Sharp Objects is csak 93%-ot kapott.
Ehhez képest még fontosabbnak tűnik, hogy mi áll jelenleg 100%-on?

Az alábbi listán az a 7 sorozat szerepel, amely 100%-os értékeléssel bír 2018-ban a Rotten Tomatoes-on:

The Bold Type: Season 2

A New York-ban játszódó sorozat három barátnő életét mutatja be úgy, hogy mindannyian a Scarletben, a város legnagyobb magazinjában dolgoznak. A kritikusok szerint mindezt úgy teszik - beágyazva a jelen kor összes médiás digitális világgal átitatott hülyeségében -, hogy a női karakterek nem válnak valamiféle karikatúrává, hogy ne mondjuk ki: nem "szexésnewyorkosodnak" el.

Forrás: TV Guide

Elérhető: Hulu

Cobra Kai: Season 1

Több mint 30 évvel a kultikus harc után a legyőzött Johnny Lawrence újra nyitja a nem túl híres Cobra Kai karate dojo-t, miközben a film főhőse Daniel LaRusso azzal küzd, hogy megtalálja az egyensúlyt az életében mestere, Mr. Miyagi nélkül. A kritikusok szerint mindezt nagyon szórakoztatóan teszi úgy, hogy az eredeti kölyök szereplőket szerezte meg a szerepre. 

Forrás:Pinterest

Elérhető: Youtube Red

Dear White People: Season 2

Tulajdonképpen egy erős kiállás az Egyesült Államokban még a színesbőrűeket ért politikai és mindennapi támadások ellen, de mindezt egy főiskolás környezetbe ültetve. A szakírók szerint nagyon erőteljes, mert nagyon őszinte.

Elérhető: Netflix

Insecure: Season 3

Két, kényszerűségből összeköltözött nő kalandjai, miközben az egyikük egy szakítás után próbálja összekaparni magát, a másikuk pedig egy fekete jogi aktivista ügyvédi irodánál vállal állást. Érdekes, hogy a kritikusok szerint 100%-on áll, míg az 'Audience Score' csak 64%-ot kapott.

Forrás:Den of Geek

Elérhető: HBO GO

VÁRUNK!

Az S01E01-Sorozatot nézek csoportba invitálunk. Több mint 300 ember ajánl nap, mint nap különlegességeket és adunk morzsákat a friss infókból. 
A csoport abban segít, hogy mit érdemes kiszemelned, vagy felvenned a listádra mindezt úgy, hogy csak ajánl és nem kritizál. Amolyan sorozat-szerető közösség ez!
Várunk Téged is!

KATT IDE! 
cableheader2.jpg

One Day at a Time: Season 2

Ezzel a címmel korábban egy klasszikusnak számító darab már futott a tévében. Most egy latina anyuka életét lehet követni tinédzser lányával és kamasz fiával, egy igazi régi iskolás nagyi "támogatása" mellett.
Valaki ezt írta róla:

Rengeteget nevettem és sírtam mikor néztem.

Persze ebben erősen benne van az a nosztalgia faktor, ami itthon nem lesz meg.

Forrás:The New York Times

Elérhető: Netflix

The Sinner: Season 2

Az első évadot nagyon bírtam. Nem is csak a sztori miatt...a nyomozó Bill Pullman miatt is. És most vele/rajta keresztül folytatják Jessica Biel nélkül. Akik írtak róla a mellékszereplők miatt dícsérték agyon. 

Forrás:cnn.com

Elérhető: A USA network-ön, vagy a USA weboldalán.

Vida: Season 1

Lyn-ről és Emma-ról, a két mexikói-amerikai nővérről szól a sztori, akik jobban már nem is különbözhetnének egymástól. Most közösen kell visszaköltözniük régi környékükre, hogy szembenézzenek a múlttal. Az NPR kritikusa szerint a Vida legnagyobb előnye a formátuma. Hat, egyenként fél órás részbe úgy sűrítenek bele mindent, hogy azt mondod elég és jó is így. 

Forrás:IndieWire

Elérhető: A Starz honlapján regisztrációval, de az első rész ingyenes. 

ÉRDEKESSÉG:

The 100: Season 5

Ha még nem élted meg a The 100 élményt, akkor érdemes feloldódnod benne. Igazi különlegesség, amely minden kisköltségvetésű szájízével együtt is magával ránt. Az ötödik évadra pedig képes olyan kezdetet venni, amely felrázza az eddigi vonalat, sőt újra is kezdi.
A listából azért lóg ki, mert habár az ötödik szezon 100%-on áll, a sorozat egésze "csak" 92%-on.

Elérhető: A CW appján, vagy a Netflixen, de idehaza még csak a műsodik évadig bezárólag

Köszönjük, hogy elolvastad, vagy átfutottad a listát!

Tetszett?
Szívesen látrunk itt máskor is!

A hétköznapokban is értesülnél, beszélgetnél kedvenc sorozataidról?
Lépj be az S01E01 - Sorozatot nézek csoportba és keresd meg velünk az igazi ínyencségeket a sorozatok világából!

KATT ERRE!

csatlakozz.jpg

A bejegyzés a Business Insider cikke alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr1114204601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása