7 elrejtett "húsvéti tojás" nagy sorozatokból

A húsvéti tojás - angolul "easter egg" keresős játékot mindenki ismeri. Nagy területen elrejtenek egy-egy tojást és szórakozásból tessék indulni megkeresni. Nincs ez másként a nagy sorozatoknál sem, ahol nem tudni, hogy vagánykodásból, vagy puszta unaolomból, de néha elrejtenek egy-két easter egg-et, azaz húsvéti tojást, hogy mi lelkesen keressünk, majd csettintsünk egyet a nyelvünkkel, ha megtaláltuk.
A mai listánkkal ehhez csinálunk kedvet!

easterneggheader_1.jpg

1. A beszédes tábla a Jóbarátokban

Lehet, hogy egy bármely tetszőleges rész berakása nélkül is emlékszel egy kék táblára Joey és Chandler lakásából. Maga a tábla nem a sorozatban, hanem azon kívül kiszólva, nekünk nézőknek tartalmazott információt, amiben a rész fontosabb momentumaira hívta fel a figyelmet, vagy egy idő után csak érdekes rajzokat raktak rá. A Digital Spy egyébként összegyűjtötte az összes ilyen easter egg-et.

És azon gondolkodtál már, hogy miért szabad mindig a kanapé a Central Perkben?
A válasz nagyon egyszerű: Mert lefoglalják!

2. Tiszteletadás a Dr.Csontban

Biztos meg van az a visszatérő jelenet a sorozatból, amikor óriás megfejtésben vannak egy esküvő albumnyi röntgen felvétel előtt - ami számomra azért érdekes, mert, ha már eleve csontvázakkal dolgoztak, akkor azt már minek röntgenezni??
A Bones-ban egyszer így tűnt fel maga Homer Simpson egy röntgen felvételen. 


Mindez egy Simpson Család emlékhéten történt a FOX-on, amikor még az is megesett, hogy Dan Castellanetta, a Homer hangját kölcsönző színész is feltűnt a csatorna más műsoraiban..

3. Az eltűnt gatya újra felbukkan

Szerintem a világ sorozatai közül a top 3 hangulatos cold openben benne van a Breaking Bad Walteres kisgatyás jelenete.  Habár az ikonikus fehér gatyát már elemezték százszor, arról keveset beszlünk, hogy hová lett a nadrág? Nos, ezt oldják meg az ötödik évadban az alkotók, amikor Walt egy pénzes hordót görget a sivatagban, méghozzá egy ponton a saját nadrágja felett.
Máris mutatjuk képen:

4. A Visszaszámlálás

Minimál SPOILER.

Az Így jártam anyátokkal hatodik évadában Marshall apukája meghal. A sajnálatos eseményt megelőző jelenetekben a készítők visszaszámlálnak a képeken, az alább összegyűjtött módon:

countdown.jpg

Minden jelenetben feltűnik egy szám, amivel lassan visszaszámlálnak az eseményig. Szomorú egyben ötletes - ha lehet egyáltalán így fogalmazni ebben az esetben.

5. Mindig ananász

Figyelted már? Minden Psych epizódban van egy ananász:

6. Egy a sok közül 

A Stranger Things tulajdonképpen az easter eggekre épül, illetve a kedves, nosztalgikus utalásokra. Kifogyhatatlan tárháza az elrejtett okosságoknak. Most csak az egyik kedvencünket mutatnánk meg:

Menő, ugye?

7. A válogatás

Végül hetedikként egy válogatást hoztunk Neked, amelyben záporozhatnak a hűhá-k és a nahát-ok. 

Ha pedig neked is van egy megtalált húsvéti tojásod írd meg nekünk a csoportban.
A kompániánkhoz pedig ITT lehet csatlakozni, csak kattints a nagy kék feliratra!.
Nagyon szívesen várunk!

CSATLAKOZZ!

csatlakozz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://s01e01.blog.hu/api/trackback/id/tr313791422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S01E01

Mikos Ákos vagyok, műsorvezető. Ez a blog arról, hogy milyen csodás dolog sorozatot nézni, követni, megélni. Kövesd hozzá a podcastemet is, amelynek címe: Mikos Ákos öröm-műsora.

süti beállítások módosítása